Business Intelligence

Waarom Business Intelligence de oplossing kan bieden voor u

Business Intelligence is een term die u normaal gesproken niet iedereen op straat hoort roepen. Toch is het term, of beter gezegd een begrip, om toch even bij stil te staan. We horen dagelijks berichten over de exponentieel groeiende hoeveelheid data. Vaak wordt daarbij de term ‘big data’ genoemd. Dit is een ontwikkeling waar we niet omheen kunnen en waarbij we nog maar aan het begin staan. Veel bedrijven digitaliseren zonder dat ze er daadwerkelijk bij stil staan. Zo beschikken ze over een scala aan Excel sheets, voeren ze een online bedrijfsadministratie en staan bijvoorbeeld ook de klantgegevens in een database. Daarbij is het een feit dat alles steeds sneller gaat en hebben we steeds minder tijd om een beslissing te nemen. Dit verschijnsel staat bekend als de BI-kloof: de hoeveelheid gegevens die we bij een beslissing moeten betrekken groeit en de tijd die we daarvoor hebben neemt af. Zonder Business Intelligence (BI) wordt het dan wel heel lastig om op tijd de juiste beslissing te nemen. De consultants van AmeezingWeb staan voor u klaar om een gezamenlijke brug over deze kloof te bouwen.

Wat is Business Intelligence nu eigenlijk?

Business intelligence is gericht op het verzamelen en analyseren van informatie over klanten, beslissingsprocessen, concurrentie, markttoestand en algemene economische, technologische en culturele trends, teneinde beslissingsondersteunende informatie (intelligence) te verkrijgen. Het doel van business intelligence is afgeleid van de strategie: het bedrijfsdoel of een missionstatement. Deze doelen kunnen gebaseerd zijn op de korte termijn (bijvoorbeeld kwartaalcijfers voor de beurs) dan wel de lange termijn (bijvoorbeeld vergroting van het marktaandeel, creëren van aandeelhouderswaarde, enz). Business intelligence wordt beschouwd als de opvolger van het management-informatiesysteem (MIS) uit voorgaande decennia.

Een speciale variant van Business intelligence is Location intelligence. Hierbij worden aan de hand van de ruimtelijke component die bij meer dan 80% van alle bedrijfsgegevens aanwezig is de bedrijfsgegevens op een kaart geprojecteerd. Dankzij het groeiende ruimtelijke bewustzijn (mede door toedoen van Google Maps en routenavigatiesystemen) neemt deze variant van business intelligence in een snel tempo toe, ook omdat Location intelligence nuttige inzichten oplevert.

Inzicht biedt concurrentievoordeel

Business intelligence bied de ideale ingang waarop u concurrentievoordeel kunt behalen. Zeker op operationeel vlak gaan bedrijven steeds meer op elkaar lijken, dus kunt u zichzelf steeds moeilijker onderscheiden. Business Intelligence biedt een nieuw palet aan mogelijkheden om de concurrentie op achterstand te zetten of bij te blijven.

 • Neem beslissingen op basis van betrouwbare en actuele informatie
 • Belangrijkste informatie direct beschikbaar voor iedereen in uw organisatie
 • Visualiseer informatie met dashboards en scorecards
 • Ontlast IT met Self Service Business Intelligence
 • Maak prestaties van uw organisatie inzichtelijk
 • Betere bedrijfsprestaties; minder kosten, meer omzet

Wat kan AmeezingWeb u nog meer bieden?

 • Wij maken complete mobiele apps van Excel sheets
 • Onze Business Intelligence tool zit ingebouwd in onze SiteBuilder
 • Opstellen van rapportages en selectie van data
 • Opzetten van een nieuw data-systeem
 • Analyse en persoonlijk advies van uw data.
 • Advies in optimale bedrijfsvoering